Novosti

/sites/default/files/heroimages/javnost.png
Slika 1Slika 1
Osijek dobio novoizgrađenu obaolutvrdu i nastavak šetnice - projekt vrijedan 35 milijuna kuna
U Osijeku je uređena obaloutvrda, još 840 metara šetnice, biciklistička staza i drugi sadržaji na desnoj obali Drave od početka Donjogradske obale do Trga Nikole Tesle. U ovaj projekt Hrvatske vode su uložile 35 milijuna kuna, Grad Osijek je sudjelovao kroz komunalnu opremu i zelenu infrastrukturu, a izvođač radova je zajednica izvođača radova - Hidrogradnja d.o.o., Osijek Koteks d.d. i Vuka d.d., svi iz Osijeka.
12.09.2022.
Dan Hrvatskih vodaDan Hrvatskih voda
Obilježen Dan Hrvatskih voda
Već dugih 146 godina vodno gospodarstvo se u Hrvatskoj obilježava 07. rujna kao poseban dan za djelatnike ove specifične djelatnosti. Osnivanje i početak djelovanja Hrvatskih voda, odnosno, djelovanje organiziranog vodnog gospodarstva u Hrvatskoj, seže u devetnaesto stoljeće. Već tada, osnivanjem ondašnjih zadruga, postavili su se temelji za  uređenje  pravnog statusa i održivog vodnog  sustava. Ovu veliku godišnjicu obilježili smo i dodjelom godišnje nagrade Hrvatskih voda za stručne i znanstvene radove.
07.09.2022.
Slika 1Slika 1
Uoči 146. obljetnice vodnoga gospodarstva izašao iz tiska novi broj Hrvatske vodoprivrede
Uoči obilježavanja 146 godina organiziranog upravljanja vodama u Hrvatskoj izašao je novi 240. broj časopisa Hrvatske vodoprivrede s temama posvećenima klimatskim promjenama i aktualnostima iz vodnoga gospodarstva, koje je uvodnikom najavio i generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković.
06.09.2022.
DSC_1471.JPGDSC_1471.JPG
Obilazak radova na izgradnji sustava obrane od poplava grada Karlovca
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković zajedno je sa županicom Karlovačke županije Martinom Furdek-Hajdin i gradonačelnikom grada Karlovca Damirom Mandićem obišao gradilišta koja su aktivna u sklopu EU projekta „Sustav obrane od poplava grada Karlovca“.
30.08.2022.
Čišćenje Drave 1Čišćenje Drave 1
Akcija čišćenja korita rijeke Drave
Vodostaj rijeke Drave dosegnuo je svoj povijesni minimum od minus 172 centimetra, pa je to bila idealna prilika za akciju čišćenja korita. Stoga je Grad Osijek u suradnji s Hrvatskim vodama, Unikomom i Osječko-baranjskom županijom organizirao akciju čišćenja Drave od Zimske luke do željezničkog mosta.
29.08.2022.
RIJEKA POTPISIVANJERIJEKA POTPISIVANJE
Za aglomeraciju Rijeka ugovori vrijedni više od 447 milijuna kuna
U Rijeci su potpisani ugovor o izvođenju dviju novih grupa radova na području Rijeke i Kastva u sklopu projekta »Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka«.
26.08.2022.
Drava OsijekDrava Osijek
I dalje niski vodostaji rijeka
Unatoč malom osvježenju tijekom vikenda, kiši koja je pala u prethodna tri dana, vodostaji rijeka u Hrvatskoj i dalje su izrazito niski. Premalo je oborina palo da bi imale značajniji utjecaj na porast vodostaja odnosno nastavlja se
22.08.2022.
Nasip PetrinjaNasip Petrinja
Obilazak radova na obnovi nasipa u Petrinji
Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković zajedno sa županom Sisačko - moslavačke županije Ivanom Celjakom i ravnateljicom Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora pri Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Elizabetom Kos obišao je radove na nasipu uz rijeku Kupu u mjestu Krnjica, Petrinja, na kojemu su u tijeku sanacije šteta nastalih u potresu.
17.08.2022.
Hendrix letvaHendrix letva
Dugo sušno razdoblje i vodostaji rijeke Save
eć sada možemo zaključiti kako će ova 2022. godina biti uvrštena u izrazito sušne godine. U ovoj godini jedino su veljača i travanj te donekle svibanj imali prosječnu količinu oborine dok su mjeseci lipanj i srpanj okarakterizirani kao sušni i vrlo sušni, osobito u kontinentalnom dijelu Hrvatske.
10.08.2022.
Sastanak IstraSastanak Istra
Hrvatske vode pomažu Istarskom vodovodu

Kako se ovo sušno razdoblje i dalje nastavlja, Hrvatske vode intenzivno pomažu vodovod u Istri kako bi se voda u Istri osigurala, prije svega za kućanstva te za gospodarstvo i poljoprivredu te turizam, koji u Istri predstavlja važnu granu industrije i doprinosa BDP-u.

08.08.2022.
Sastanak Istarski vodovod BuzetSastanak Istarski vodovod Buzet
Hrvatske vode pomažu Istarskom vodovodu
Kako se ovo sušno razdoblje i dalje nastavlja, Hrvatske vode intenzivno pomažu vodovod u Istri kako bi se voda u Istri osigurala, prije svega za kućanstva te za gospodarstvo i poljoprivredu te turizam, koji u Istri predstavlja važnu granu industrije i doprinosa BDP-u.
08.08.2022.
Održan koordinacijski sastanak na temu zaštite od poplava grada OgulinaOdržan koordinacijski sastanak na temu zaštite od poplava grada Ogulina
Održan koordinacijski sastanak na temu zaštite od poplava grada Ogulina

U Ogulinu je održan koordinacijski sastanak na temu projekta izgradnje retencije u Ogulinu u okviru projekta "Zaštita od poplava grada Ogulina". U organizaciji Karlovačke županije, sastanku su nazočili državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, ravnateljica Uprave vodnog gospodarstva i zaštite mora Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor VGO za srednju i donju Savu Davorin Piha, direktor Sektora razvoja HŽ Infrastrukture Mirko Franović sa suradnicima Hrvojem Ivankovićem i Marinom Prebežićem, gradonačelnik Grada Ogulina Dalibor Domitrović, direktori Elektre Karlovac i HE Lešće Zvonko Spudić i Milan Sabljak. Sastanku je nazočio i direktor Vodovoda i kanalizacije Ogulin Bojan Prebežić, voditeljica Ispostave HV u Karlovcu Biljana Željeznjak sa suradnicama Sandom Buconjić Kolarić, Davorkom Glavinić i Mariem Polićem.

19.07.2022.
Vrbovec dobio 39 metara visok vodotoranjVrbovec dobio 39 metara visok vodotoranj
Vrbovec dobio 39 metara visok vodotoranj

Vodotoranj Gornjak u Vrbovcu dio je projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb istok“ koji je javni investicijski projekt i odnosi se na izgradnju vodocrpilišta Kosnica te rekonstrukciju i izgradnju vodoopskrbnog sustava na području istočnog dijela Zagrebačke županije.

19.07.2022.
Iz tiska izašao ljetni broj Hrvatske vodoprivredeIz tiska izašao ljetni broj Hrvatske vodoprivrede
Iz tiska izašao ljetni broj Hrvatske vodoprivrede

Došlo je ljeto, a s njime i novi 239. broj časopisa Hrvatske vodoprivrede posvećen temi Očuvanja oceana, mora i podzemnih voda. U kakvom su stanju „pluća Zemlje“, regulator klime, „amortizer“ klimatskih promjena i „nevidljive“ vode, saznajte u novom broju časopisa koji obiluje zanimljivim člancima i fotografijama brojnih stručnjaka, koji nam donose aktualne informacije o ovim temama.

13.07.2022.
U tijeku su radovi na sanaciji lijevoobalnih savskih nasipa u Sisačko – moslavačkoj županijiU tijeku su radovi na sanaciji lijevoobalnih savskih nasipa u Sisačko – moslavačkoj županiji
U tijeku su radovi na sanaciji lijevoobalnih savskih nasipa u Sisačko – moslavačkoj županiji

Radove na sanaciji lijevoobalnih savskih nasipa u Sisačko – moslavačkoj županiji koji su oštećeni prilikom razornog potresa krajem 2020. godine, obišli su župan Sisačko - moslavačke županije Ivan Celjak i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković sa suradnicima te predstavnicima izvoditelja radova.

12.07.2022.
Zaprešić dobiva najmoderniji uređaj za pročišćavanje otpadnih vodaZaprešić dobiva najmoderniji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda
Zaprešić dobiva najmoderniji uređaj za pročišćavanje otpadnih voda

Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić nastavlja se rekonstrukcijom i nadogradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda. Nova je ovo faza u projektu pa su se tom prigodom okupili najvažniji sudionici sa svih institucionalnih razina. Tako su u pratnji direktora Vodoopskrbe i odvodnje Zaprešić d.o.o. Domagoja Mikuša državni tajnik Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković obišli aktivna gradilišta kao i lokaciju na kojoj su već počeli radovi na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda.

11.07.2022.